Jaar waarin het project heeft plaatsgevonden:
2019

Aanvragende organisatie:
Willem van Oranje Scholengroep

Projectbeschrijving:
De scholengroep wilde hun leerlingen bewust maken van dat onze vrijheid een historie heeft van 75 jaar. Dat geeft hen een essentiële basis die een meerwaarde is in de verbinding met je medemens, met je naasten, met je klasgenoot, met de ander die (nu) ook in vrede leeft. De scholengroep heeft een magazine uitgebracht met daarin de verhalen van de leerlingen over vrijheid. Daarnaast organiseerden zij een inspiratiebijeenkomst voor onderwijsmensen uit de hele regio; een inspiratie dag voor leerlingen in het primair onderwijs; een 4 mei herdenking door en voor jongeren van 12 -18 jaar in hun eigen ‘taal’ en een 5 mei vredes ontbijt met arbeidsmigranten en een open podium.