Jaar waarin het project heeft plaatsgevonden:
2019

Aanvragende organisatie:
Dansgezelschap Vloeistof

Projectbeschrijving:
De voorstelling is bedoeld voor – en wordt deels samen gemaakt met Tilburgse – jongeren in de leeftijd 14 t/m 17+ jaar. Stadswild is geen black-box productie maar een ‘meeloop dansvoorstelling’ die zich afspeelt in de publiek (buiten) ruimte: jongeren worden meegenomen in een fysieke en zintuigelijke wandeling met ontmoetingen en gebeurtenissen die (eigen)meningen, opvattingen en (voor)oordelen in vraag stellen. Door het toegankelijke en aansprekende karakter van de voorstelling – een stadsexpeditie – wordt een voorstelling gemaakt die aansluit bij de leef- en beleefwereld van jongeren. Zonder daarbij normerend of oordelend te willen zijn wordt (jongeren-)publiek een andere kijk geboden op de eigen leefwereld door het ‘oefenen van de kunst om samen te leven’.

Fotografie: Paul Janssen