Jaar waarin het project heeft plaatsgevonden:
2019

Aanvragende organisatie:
Stichting Brabant Koor

Projectbeschrijving:
In de periode van september tot en met november 2019 gingen jongeren intensief aan de slag met (de thema’s uit) het Gilgamesh epos. In januari 2020 voerde Brabant Koor het Gilgamesh oratorium van Bohuslav Martinu uit. Het oratorium en literaire epos dienen samen als inspiratiebron voor leerlingen en conservatoriumstudenten om te reflecteren op de thema’s ‘onsterfelijkheid’ en ‘macht’. Door te luisteren naar Martinu’s werk, zich te verdiepen in het verhaal en hierop te reflecteren, ontstaan er kleine scènes die samen één hedendaags antwoord vormen op dit eeuwenoude verhaal: een voorstelling tijdens het Gilgamesh Event, waarin alle deelnemers aan het project het podium delen.