Jaar waarin het project heeft plaatsgevonden:

Aanvragende organisatie:
Stichting Jos. Bedaux Architekten

Projectbeschrijving:
In 1943 wordt op het landgoed Moerle aan de Gilzerbaan te Tilburg door enkele daar ondergedoken studenten waaronder de zoon van de toenmalige eigenaar van het landgoed apotheker van Nunen het initiatief genomen tot de bouw van de kapel Maria van den Goede Duik. De naam van de kapel verwijst naar een hopelijk goede afloop van het avontuur van het onderduiken. Jos. Bedaux ontwerpt de kapel in opdracht van het Brabants Studentengilde van Onze Lieve Vrouw dat ook voor de uitvoering tekent. Door de oorlog heerst er materiaal schaarste en moet er met simpele middelen gewerkt worden. De kapel wordt opgebouwd met van het landgoed af komende houten stammen. Na de oorlog raakt de kapel die uit niet duurzaam hout is opgebouwd snel in verval. Met steun van o.a. Stichting Jacques de Leeuw is de herbouw van de kapel gerealiseerd.