Jaar waarin het project heeft plaatsgevonden:
2019

Aanvragende organisatie:
ASVZ Vincentius – Udenhout

Projectbeschrijving:
Voor tien oudere cliënten met een verstandelijke beperking van Atelier BijZONder in Udenhout is een duofiets aangeschaft. Sommige cliënten hebben problemen met mobiliteit en wordt bewegen steeds lastiger. Dat is jammer, want wie ouder wordt heeft baat bij beweging. ASVZ Vincentius wil voorkomen dat deze kwetsbare ouderen nog minder gaan bewegen. De begeleiders hebben samen met de groep onderzocht wat zij leuk vinden. Het blijkt dat de cliënten allemaal graag buiten willen vertoeven en het liefst in beweging zijn. De begeleiders kwamen hierdoor op het idee van een duofiets. Nu vertrekken ze met veel plezier elke dag op de duo fiets. Ze gaan naar de supermarkt en iedere dag wordt een rondje gefietst met alle dames. Heerlijk eropuit!