Jaar waarin het project heeft plaatsgevonden:
2020

Aanvragende organisatie:
Stichting Plezier in Lezen

Projectbeschrijving:
Op 27 september 2020 vond de 10e editie plaats van Knetters, feest met letters. Knetters is een kinderboekenfestival, maar dan anders. Niet plechtig en deftig, maar leuk en knetterend. Een combinatie van boeken, muziek en theater en natuurlijk heel veel professionele auteurs en illustratoren. Vanwege de omstandigheden rondom Covid-19 is het evenement aangepast van een event met live optredens, workshops en persoonlijke ontmoetingen naar een online avontuur rondom lezen, schrijvers en illustratoren. Niet op één dag, maar gedurende de hele Kinderboekenweek. Gekoppeld aan het centrale thema En toen? 

Het kinderboekenfestival Knetters richt zich op alle Tilburgse kinderen in de basisschoolleeftijd en daarbij nadrukkelijk ook op kwetsbare kinderen en kinderen met een taal- en leesachterstand.