Jaar waarin het project heeft plaatsgevonden:
2021

Aanvragende organisatie:
Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Projectbeschrijving:
Roos Pierson (Academie voor Beeldende Vorming) en Eveline Vervliet (Academy of Music and Performing Arts) hebben de Jacques de Leeuw prijs 2021 gewonnen. Op 29 juni 2021 vond de prijsuitreiking plaats in Theaters Tilburg.
De prijs wordt uitgereikt aan twee studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) en is bedoeld om talentvolle kunstenaars de mogelijkheid te bieden om zich verder te ontwikkelen na hun studie.
De Jacques de Leeuw Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een student van het cluster Kunsteducatie en aan een student van het cluster Performance & Design van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Iedere winnaar ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro om te investeren in hun verdere studie of carrière. Een deskundige jury onder het voorzitterschap van Ton Rombouts bepaalde de winnaars