Jaar waarin het project heeft plaatsgevonden:
2021

Aanvragende organisatie:
Makershuis Tilburg

Projectbeschrijving:
Zenuwslopend is een speelse, muzikale, beeldende voorstelling vol verdriet, optimisme en levenslust. De voorstelling is gebaseerd op onderzoeken, interviews en meer dan 400 vragenlijsten over multiple sclerose (MS): een veelvoorkomende ziekte, omgeven door misverstanden, taboes en onbegrip. Samen met 4 performers – mét en zonder een MS-diagnose – gaat Oostvogels misverstanden over deze ziekte met 1000 gezichten te lijf. In een eindeloos vallen en weer opveren vertalen de performers met een lach en een traan het onzekere rouwproces dat veel mensen met MS doorgaan.

Op 10 september ‘21 gaat de voorstelling in première. De tournee en updates worden steeds bijgewerkt op www.ilseoostvogels.com/zenuwslopend