Jaar waarin het project heeft plaatsgevonden:
2022

Aanvragende organisatie:
R.K. Bisdom Paramaribo

Projectbeschrijving:
Inrichten permanente expositie Petrus Donders en restauratie schilderij ‘De Kruisiging’ in het kerkelijk museum Bisschopshuis.

Er is een permanente expositie ingericht over het leven en werk van de Zalige Petrus Donders in het kerkelijk museum Bisschopshuis, waardoor de devotie tot hem is vergroot. Het schilderij ‘De Kruisiging’ is in dezelfde expositieruimte van Petrus Donders opgehangen, zodat het geheel gecompleteerd is.

Het beschadigde schilderij zoals het op 1 juli 2021 aankwam bij restaurateur Ellen Arkema (r) in Nederland. Naast haar Jozef en Usha Badal namens de stichting Surinaamse Missie die aan fondswerving doet voor het RK-bisdom Paramaribo. 

Foto: collectie RK-Bisdom Paramaribo