Wat als de boom zijn verhaal zou vertellen? Boom planten bij wijkcentrum De Nieuwe Stede ter afronding van pilotproject.

Jaar waarin het project heeft plaatsgevonden:
2021

Aanvragende organisatie:
Elisabeth hoeven

Projectbeschrijving:
Initiatiefnemers Gerdien Wolthaus Paauw, fotograaf, en schrijver Liesbeth Hoeven kiezen de wijk Korvel uit als pilot voor een bijzonder erfgoedproject. Eén van de wijkbewoners, Adeline, deelt haar herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Kinga, een leerling van Basisschool de Zuidwester, brengt het verhaal van Adeline in beeld. Het resultaat? Een prachtig en eigentijds verhaal dat tot de verbeelding spreekt.

Op woensdag 13 juli is de expositie op een bijzondere manier geopend. In de binnentuin van  wijkcentrum De Nieuwe Stede planten de Tilburgse makers met Adeline een nieuwe boom. Welke wens geven zij de boom mee voor de toekomst? Wie over 100 jaar het organische schatkistje – dat onder de boom begraven is – opent, vindt het antwoord. Of niet? Sommige dingen vergaan en leven alleen in onze herinnering …

De expositie ‘Wat als de boom zijn verhaal zou vertellen?’ is tot 1 oktober in het wijkcentrum in Korvel te zien. Deze pilot krijgt mogelijk een vervolg. Hierbij zullen meer bomen in Tilburg geplant worden, verhalen verzamelt en oud en jong met elkaar in gesprek gaan.